Detalii evaluare #57570766

Rezumat problemă

Áles se află într-un castel, reprezentat printr-o matrice A cu N linii și N coloane, fiecare element corespunzând unei camere. Fiecare cameră are asociat câte un număr natural de la 1 la N, care este memorat în elementul corespunzător din matrice. Oricare două camere cu același număr asociat sunt conectate printr-un tunel. De asemenea, fiecare cameră este conectată printr-o ușă cu o cameră vecină, elementele corespunzătoare acestora fiind în matrice pe acceași linie și pe coloane alăturate sau pe aceeași coloană și pe linii alăturate. Scopul lui Áles este să viziteze toate camerele, fiecare cel puțin o dată, astfel încât numerele asociate lor, în ordinea vizitării acestora, să formeze un şir crescător, începând de la 1.

Áles alege la început o cameră care are asociat numărul 1. Din fiecare cameră ce corespunde unui element \(A_{i,j}\) el poate vizita:

  • folosind un tunel, orice cameră ce corespunde unui element \(i’,j’\) astfel încât \(A_{i’,j’} = A_{i,j}\).
  • folosind o uşă, orice camera vecină cu un număr asociat consecutiv, deci care corespunde unui element \(i’,j’\) astfel încât \( |i’-i|+|j’-j|=1 \) și \(A_{i’,j’}=A_{i,j}+1\).
  • folosind un teleportor, în orice cameră cu numărul asociat \(A_{i,j}+1\), la această metodă de deplasare putând să recurgă numai dacă nu poate ajunge la o astfel de cameră utilizând un tunel sau o uşă.

Ați înțeles, Áles doreşte să folosească teleportorul de cât mai puţine ori! El calculează mai întâi numărul minim necesar de teleportări pentru configurația inițială a camerelor, apoi face, pe rând, Q transformări succesive ale configurației, prin schimbarea numărului asociat pentru câte o cameră; după fiecare astfel de transformare, calculează din nou numărul minim necesar de teleportări pentru configurația respectivă.

Pentru configurația inițială, precum și după fiecare dintre cele Q transformări ale acesteia, în ordinea în care sunt realizate, determinați numărul minim de teleportări necesare pentru ca Áles să își îndeplinească scopul.

Detalii

Problema teleportor Operații I/O teleportor.in/teleportor.out
Limita timp 0.6 secunde Limita memorie Total: 128 MB / Stivă 32 MB
Id soluție #57570766 Utilizator pop bianca (pop_bianca21)
Fișier teleportor.cpp Dimensiune 1.16 KB
Data încărcării 05 Aprilie 2025, 12:21 Scor / rezultat Eroare de compilare

Evaluare

Mesaj compilare

teleportor.cpp:10:17: error: size of array 'v' is too large
 int v[1000000001];

                 ^
teleportor.cpp: In function 'int Calc()':
teleportor.cpp:15:9: error: 'v' was not declared in this scope
         v[i] = 0;

         ^
teleportor.cpp:22:13: error: 'v' was not declared in this scope
             v[a[i][j]] = 1;

             ^
teleportor.cpp:26:13: error: 'v' was not declared in this scope
             v[a[i][j]] = 1;

             ^
teleportor.cpp:30:13: error: 'v' was not declared in this scope
             v[a[i][j]] = 1;

             ^
teleportor.cpp:34:13: error: 'v' was not declared in this scope
             v[a[i][j]] = 1;

             ^
teleportor.cpp:40:12: error: 'v' was not declared in this scope
         if(v[i] == 0)

            ^
teleportor.cpp: In function 'int main()':
teleportor.cpp:60:17: warning: the address of 'int Calc()' will always evaluate as 'true' [-Waddress]
         fout << Calc << '\n';

                 ^

Cum funcționează evaluarea?

www.pbinfo.ro permite evaluarea a două tipuri de probleme:

  • probleme la care rezolvarea presupune scrierea unui program complet
  • probleme la care rezolvarea presupune scrierea unei secvențe de program - câteva instrucțiuni, o listă de declarații, una sau mai multe funcții, etc.

Problema teleportor face parte din prima categorie. Soluția propusă de tine va fi evaluată astfel:

  • Programul sursă este compilat folosind compilatorul corespunzător. Dacă în urma compilării se obțin erori sau avertismente, acestea sunt afișate în această pagină.
  • Dacă programul a fost compilat, executabilul obținut va fi rulat, furnizându-i-se unul sau mai multe seturi de date de intrare, în concordanță cu restricțiile specifice problemei. Pentru fiecare set de date se obține un anumit punctaj, în raport cu corectitudinea soluției tale.

Suma punctajelor acordate pe testele utilizate pentru verificare este 100. Astfel, soluția ta poate obține cel mult 100 de puncte, caz în care se poate considera corectă.

Du-te sus!